sunnuntai 11. syyskuuta 2011

"Tölkkilaukku"

Tölkkien avaajista tehty laukku

Huomasin aloittaneeni tämän projektin yli kaksi vuotta sitten. Minua harmittivat kadulle viskatut tölkkien avaamiseen tarkoitetut renkaat ja yritin keksiä miten voisin hyödyntää niitä. Luovuuteni ei riittänyt näkemään "renkaita" kuin koruina, kunnes törmäsin brasilialaiseen projektiin. Projektissa naiset keräsivät kadulta tölkkien irronneita renkaita, putsasivat ne ja virkkasivat erilaisiksi laukuiksi ja pussukoiksi.
Rehellisyyden nimissä täytyy todeta etten kovin kauaa jaksanut noukkia "renkaita" kadulta vaan siirryin hyödyntämään ystävien, tuttavien ja läheisten tölkkivarastoja. Näin sain puhtaampia renkaita ja toisaalta on hauska muistella mistä kaikista tilaisuuksista näitä "renkaita" on yhteisvoimin väännetty irti tölkeistä.
Laukkuni ei ole kaikkein edustavin yksilö ja seuraavaa laukkua varten jo tiedän mitä tekisin  toisin. Yhtäkaikki se on kuitenkin jo nyt rakas, koska siihen kirjamellisesti kätkeytyy paljon muistoja.



2 kommenttia:

  1. Tuo on kyllä hieno! Hypistelin Forma-messuilla Napakan osastolla niitä brasilialaisten naisten tekemiä laukkuja ja kyllä niistä saa inspiraatiota kummasti.

    VastaaPoista
  2. Olen hukannut linkin kyseisen brasialaisen firman nettisivuille, ehkä uudelleenlöydän heidät Napakan kautta ;).

    VastaaPoista